Васил Тачев, футболист на „Кариана“ – Ерден: Моят отбор ще бъде новият член на втора лига, а аз – голмайстор на СЗ трета лига

21
4670

25 годишният нападател Васил Тачев е роден на 07.01.1992 година в Петрич. Първите си стъпки във футбола прави при треньорите Петър Карадалиев и Любомир Личков. От 14 годишна възраст е в школата на „Локомотив“ – София при треньора Стефан Милев, където престоява една година и отбелязва 18 гола в първенството. След това е привлечен в „Нафтекс“ – Бургас. Там негови треньори са Росен Кавръков и Пламен Михов. На 16 годишна възраст му предлагат предварителен договор в мъжкия отбор. По-късно заиграва в отбора на „Черноморец“ – Бургас, играещ в А група, чийто старши треньор тогава е Красимир Балъков. Известният български треньор Петър Хубчев го привлича  в отбора на „Поморие“. Стефан Генов, старши треньор на „Черно море“, го поканва във варненския клуб, и прави дебют в мъжкия отбор срещу „Миньор“ – Перник като централен нападател. Две години е в отбора на „Добруджа“  от гр. Добрич при треньор Валентин Ангелов. С 18 попадения става голмайстор на Североизточната В група. Бившият треньор на „Беласица“, тогава старши треньор на „Черноморец“ – Балчик , Георги Иванов – Геша го привлича в мъжкия тим, и с 25 отбелязани гола става отново голмайстор на Североизточната В група. Във втородивизионния отбор на „Оборище“ – Панагюрище е привлечен от треньорския дует Емил Велев – Кокала и Румил Жотев. През лятната подготовка на 2017 година започва с отбора на „Беласица“ – Петрич, но дни преди старта на есенния дял на първенството приема офертата на „Кариана“ – Ерден. В момента Васил Тачев е в родния си град, и се съгласи да отговори на зададените му въпроси.

 – Защо не остана в „Беласица“, след като изкара цялата лятна подготовка с отбора?

– Ще изтъкна само някои от причините, които не ме задържаха в родния клуб. На първо място, липсата на нормален терен за подготовка, в резултат на което получих остри болки в глезени, колена и крака като цяло; и на второ място, ниските финансови условия, които ми бяха предложени от страна на управителя на клуба. Все пак аз си зная истинските възможности. Много исках да помогна на „Беласица“ и да се прибера вече, но при тези условия нямаше как да остана. Надявам се, нещата за в бъдеще да се нормализират, и да облека фланелката на „Беласица“.

 – Защо прие офертата на „Кариана“ от село Ерден? Нямаше ли други оферти?

– Имах доста оферти, но нямаше как да откажа на президента на „Кариана“ Милан Йосифов. Той е един невероятен футболен човек, който умее да работи с хората, предоставя отлични условия за работа. Изградил е уникална база. Предложи ми високи финансови параметри, и това, което най-много ме привлече, че клубът има амбиции за влизане в професионалния футбол, и това няма как да не се случи, защото старши треньор е известният футболен специалист Атанас Джамбазки. Истински късмет е за мен да работя под негово ръководство. Този човек е много добър педагог. Успя да изгради един отличен колектив, и познавайки тънкостите на съвременния футбол, радваме привържениците с много качествена, разнообразна и резултатна игра.

 – В известен период от време отсъстваше от терена. На какво се дължеше това?

– Доста рисков спорт е футболът. В известен период от време отсъствах поради заболяване. Бързо излязох от ситуацията и бележех гол след гол, даже стигнах и до хеттрик в някои срещи. В момента съм с 13 отбелязани гола, едноличен лидер в класацията на СЗ трета лига.

Отборът ни има потенциал. Най-добър е в групата. Оптимист съм, че ще изпълним целта, която ни е поставена – влизане във втора лига.

 – Интересуваш ли се от развитието на нещата в родния ти клуб „Беласица“?

– Следя най-внимателно развоя на срещите във всеки кръг. Все пак, аз съм тръгнал от този клуб, и това никога няма да го забравя. Мястото, което заема „Беласица“ във временното класиране, не й подхожда, защото клубът е име в българския футбол. Можеше отборът да бъде водещ в ЮЗ трета лига, но ръководството не подходи сериозно и отговорно около нещата, касаещи селекцията, в резултат на което напуснаха и няколко класни футболисти. Причините са известни на спортната общественост, така че кой каквото посее, това и ще пожъне.

 – Кой отбор ще влезе във втора лига от СЗ и ЮЗ трета лига?

– „Кариана“ ще бъде новият член на втора лига от СЗ, а „ЦСКА-1948“ – от ЮЗ трета лига.

 – Какво си пожела за Новата 2018 година?

– Много здраве, да завърша остатъка от настоящото първенство без контузии, и да продължа да бележа гол след гол, за да стана голмайстор на групата, защото два пъти досега съм бил на Североизточната. Дано и с моя помощ отборът на „Кариана“ да влезе във втора лига от следващото първенство, защото такава е волята и желанието на собственика и президент на „Кариана“  Милан Йосифов.

 

СПОДЕЛИ

21 КОМЕНТАРА

  1. успех , василе ! и час по скоро с легендарната бяло – червена фланелка на бела . бела завинаги !