В община Петрич в сряда започва обработка на тревните площи срещу кърлежи и комари

12
894

Обработката се извършва преди настъпването на активния сезон на развитие на кърлежи и комари, с цел ограничаване на предпоставките за пренасяне на инфекциозни заболявания. Ще бъдат обработени градинки, зелени площи в детски заведения, социални комплекси, детски площадки. Ще се използват биоцидни препарати, разрешени от Министерство на здравеопазването, които са безопасни за бозайници и птици.

Фирма изпълнител е „ ПЕСТ ПРО ГРУП ” ЕООД.

Третирането на тревните площи започва в сряда, 25.04.2018 г., и при благоприятни климатични условия по график ще продължи до обхващането на всички площи. Фиксираните часове за обработка с препарати са от 8.00 ч. до 10.00 ч. и след 20.00 ч. Това е времето, в което градинките и зелените зони за отдих не се посещават от деца и възрастни.

След обработката на площите задължително ще бъдат поставяни табели, които да информират, че има 24 часов карантинен срок, в който не е желателно да се влиза в градинките.

Пчеларите също трябва да имат предвид, че в периода на обработката на зелените площи също следва да спазват времето и инструкциите на информационните табели. Обработките  ще се извършат с модерна и високоефективна техника със студен и топъл аерозол.

 

СПОДЕЛИ

12 КОМЕНТАРА