В Петрич на Прошка общинска охрана и пожарникари иззеха гуми, отровен дим обгази квартал „Шарон“

12
2831

Сериозно количество гуми, подготвени за традиционните огньове на Сирни заговезни, бяха иззети от Общинска охрана в Петрич и РС ПБЗН – Петрич.  Това съобщиха от Общинска администрация.

Проверките се извършиха в следобедните часове днес. По предварителен график бяха обходени местата на територията на града, за които се знае, че стават място за паленето на огньове. Предупреждаваха се гражданите за изискванията при паленето на листниците и разстоянието, на което следва да бъдат от сгради и електросъоръжения. Подготовката някъде бе помрачена, защото се иззеха събраните стари гуми, повечето укрити сред сухите клони и дървета за листниците. На едно от проверените места, край ромските квартали на града, вече се извиваше отровен черен пушек във въздуха. След намесата на пожарната служба, огънят от запалените гуми беше потушен, а допълнително подготвените гуми се иззеха. Проверките продължават.

 

СПОДЕЛИ

12 КОМЕНТАРА

  1. Адмирации на Община и МВР,но такива проверки и наказания да се правят постоянно,а не само около Прошка и по сигнали на граждани.Вижда се от центр.част на града и от Гробището,колко често циганите палят гуми на тези места.Циганите трябва да се”дисциплинират”един път за винаги,защото това което е снимано,си продължава от десетилетия в тези махали.Това означава,че няма адекватни строги мерки и наказания за нарушителите,които тровят въздуха и гражданите

  2. Община Петрич да се справи със скитащите кучета по града,сеещи зарази,изпражнения по новите тротоари,които никоя чистачка не събира,изсъхнат,тъпчат се от пешеходци,бактериите се вдигат от вятъра и постъпват в организма на хората,най-вече в децата и ги разболяват,може и от кучешка тения.Защо не си вършат работата оторизираните органи по този въпрос,тлеещ от години.Кучета големи-ловни,овчарски и др.лежат пред баничарници,месарници,през маг.ЛИД,плашат жени и деца,може да нападнат вечер и самотни хора по улиците.Общинска охрана и ЗОО Полиция да обикалят центр.улици в града и глобяват собственици на кучета които сеят изпражнения но не ги събират.Трябва ред и дисциплина,глоби и отнемане на кучета,за които не полагат грижи и отговорност по ЗЗЖ и ЗВМД.Вчера МПС уби на градска улица скитащо куче, не спря дори да го премести от шосето.Горкото се мъчи докато издъхне.Няма ли в този град защитници на животните.Говори се,че кучета се събират от селата и се пускат в града,за да има далавера на ветеринари по общ.поръчка,които уж обгрижват кучетата.Но тези кучета,пак са на улиците,имат сила,зъби,нокти и могат да навредят на хора,защото са гладни.Кмета да наказва,служители отговорни за това.

  3. Община Петрич да се справи със скитащите кучета по града,сеещи зарази,изпражнения по новите тротоари,които никоя чистачка не събира,изсъхнат,тъпчат се от пешеходци,бактериите се вдигат от вятъра и постъпват в организма на хората,най-вече в децата и ги разболяват,може и от кучешка тения.Защо не си вършат работата оторизираните органи по този въпрос,тлеещ от години.Кучета големи-ловни,овчарски и др.лежат пред баничарници,месарници,през маг.ЛИД,плашат жени и деца,може да нападнат вечер и самотни хора по улиците.Общинска охрана и ЗОО Полиция да обикалят центр.улици в града и глобяват собственици на кучета които сеят изпражнения но не ги събират.Трябва ред и дисциплина,глоби и отнемане на кучета,за които не полагат грижи и отговорност по ЗЗЖ и ЗВМД.Вчера МПС уби на градска улица скитащо куче, не спря дори да го премести от шосето.Горкото се мъчи докато издъхне.Няма ли в този град защитници на животните.Говори се,че кучета се събират от селата и се пускат в града,за да има далавера на ветеринари по общ.поръчка,които уж обгрижват кучетата.Но тези кучета,пак са на улиците,имат сила,зъби,нокти и могат да навредят на хора,защото са гладни.Кмета да наказва,служители отговорни за това.

  4. МНОГО МИ ХАРЕСВА КОМЕНТАРА НА ЧИЧО МИТКО,ЧЕ ГУМИ СЕ ПАЛЯТ ОКОЛО ГРОБИШНИЯТ ПАРК.ДА ПРАВ Е ЧОВЕКА ,В БИВШАТА ВАРНИЦАТА НА ЦЕЦО , КОЯТО СЕ НАМИРА В ДВОРА НА ЦВЕТАРНИКА СЕГА СТОПАНИСВА ОТ НЯКОЛКО РОМИ,КОЙТО ПАЛЯТ ГУМИ ВСЕКИ ДЕН.НЕЗНАМ АДРЕСА НА ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА И ЩЕ ЗАСНЕМАТ КАК ПОЛИЦАЙ ПАЗЯТ РОМИТЕ ДА СИ ПАЛЯТ ГУМИТЕ.ПОЛИЦАЙТЕ СА ОХРАНА НА РОМИТЕ.