В Самуилово девет годишни юнаци триумфираха в трите най-важни номинации на церемонията „Спортист на годината“

4
2416

Девет годишният Стилян Велев бе избран за Личност на годината на традиционната единайсета церемония „Спортист на годината“ на петричкото село Самуилово. Той спечели наградата след единодушно гласуване на присъстващите на тържеството над 150 души, които оцениха неговото синовно себеотдаване на здравето на родителите и семейството. През изминалото лято Стилян съзнателно заместил безгрижните игри с грижите, които полагал за тежко болния си баща.

Първоначално номинацията за „Личност на годината“ била за кмета на Самуилово и ръководител на Спортен клуб „Калабак“ Кирил Стоянов. Но той се отказа, и категорично зави, че за това звание е достоен Стилян. Присъстващите на крака аплодираха това предложение, и единодушно гласуваха в бюлетините си за 9 годишното момче. Стилян Велев бе избран и за халф на годината.

Той и неговите връстници набор 2008 триумфираха на церемонията „Спортист на годината“ – 2017 на село Самуилово.  Девет годишният борец Валентин Илиев бе избран за Спортист на годината. Роденият през 2008 година Аспарух Иванов  стана Борец на годината.

Колизия имаше и при новата номинация „Международен шофьор на годината“. За наградата бе предложен Георги Стоянов. Той обаче си направи самоотвод, като призна, че му се е случвало да нарушава правилата, като кара по време на почивка, и не е заслужил да бъде награден. За Международен шофьор на годината бе избран Александър Дончев, който не е допускал нарушения, няма актове, и най-малко се е прибирал в България.

За най-добър треньор бе признат Георги Гавазов. За най-добър нападател бе обявен Диего Александров, най-добър защитник – Слави Рупелов. Награда за най-добър вратар получи общинският съветник Георги Стоилков.

Велик Кличуров получи наградата за най-добър моторист. Отличени бяха всички състезатели на СКМ „Калабак“, мотористите Александър Тасев, Кристиян Толев, Димитър Илиев, Георги Илиев, Петър Илиев, Стойчо Филатов и Димитър Грозданов.

Грозданов е предложението на „Калабак“ за спортист на годината на община Петрич. Той има 4 подиума с две втори места на европейски състезания, 4 подиума на републиканския шампионат, и 12 втори места в традиционните шампионати. Грозданов е четвърти в крайното класиране на европейски състезания, и трети в класирането на републикански състезания.

На церемонията бе показан и първият мотор на „Калабак“, с който децата от отбора ще провеждат тренировки по мотокрос. Моторът е осигурен от футболния отбор „Левски“ – София и Община Петрич. Присъстваха и представителите на Общината Георги Георгиев и Нако Манастарлиев.

Кметът на Самуилово Кирил Стоянов получи наградата за най-добър организатор на традиционните състезания по мотокрос от клубовете в Югозападна България. Стоянов получи статуетката с мотор от ръководителя на мотоклуба „Моторейсинг“ – Симитли Димитър Тасев.

Самуилово получи от Общината и федерацията по футбол цял арсенал мрежи, флагове и футболни топки.

 

 

 

СПОДЕЛИ

4 КОМЕНТАРА