ГОРСКИ И ПОЛИЦИЯ В СЪВМЕСТНА АКЦИЯ СРЕЩУ НЕЗАКОНЕН ЛОВ КРАЙ БЛАГОЕВГРАД

47
5120

Горски и полицаи действаха заедно по сигнал за незаконен лов. Не е открит отстрелян дивеч, но има следи от убито диво прасе, а дирята, по която животното е влачено, е заметена с клони.

Това установиха служителите на „ДГС –  Благоевград”, които тази сутрин провериха мястото на отстрела между селата Дренково и Лисия след сигнал за бракониерски лов.  На 28 ноември, около 15.30 часа, на тел. 112 е съобщено за незаконно ловуваща група между двете села. Веднага е сформиран екип от служители на териториалното поделение на ЮЗДП за проверка и завардване на пътищата. Извикани са и служители от служба КОС на МВР – Благоевград. При пристигане на място единият от екипите чува три изстрела. На терен са открити два автомобила „Лада Нива”, в единия от които е имало калъф от ловна пушка. В други два леки автомобила на асфалтовия път за с. Дренково също са намерени калъфи от ловни пушки.

След проверка са установени собствениците на автомобилите. От служба КОС са запечатани касите в домовете на заподозрените ловджии за установяване на оръжията.

СПОДЕЛИ

47 КОМЕНТАРА

  1. в планина Беласица от както е паднал сняг е пълно с ловджии бракониери даже и селфита си правят щото са над закона