Димитър Атанасов отново е член на БСП – Петрич. Зададе парливи въпроси на своите опоненти, които гласуваха против възстановяването на членството му

17
17176

Бившият областен и общински председател на партия АБВ Димитър Атанасов от снощи отново е член на БСП. Молбата му за възстановяване на членството е разгледана в основната партийна организация в село Старчево. Възстановяването му като член е гласувано единодушно.

Преди разговора ни днес Димитър Атанасов предупреди, че от ГЕРБ – Петрич са вкарали „троянски кон“ в БСП – Петрич. Този нов член скоро дори ще оглави младежката организация на партията в общината, бе категоричен Атанасов. Той отговори на въпроси на журналисти.

 

– Защо избрахте да депозирате молбата си в Старчево?

– Още когато бяха срещите между БСП и АБВ в Благоевград, колеги от други общини ми предложиха да стана член там, за да бъде избегнато напрежението в БСП – Петрич. Но аз съм работил и съм от Петрич. Преди това имах срещи с 4 партийни организации, които изявиха желание да бъда техен член, но аз избрах именно Старчево, защото по мое време именно там беше най-силната организация на БСП – Петрич със 63 членове. 80% от тях бяха млади хора. С огромно съжаление мога да кажа, че сега членовете на БСП – Старчево са 11. През тези години тези, които ръководеха БСП – Петрич след мен, нито един път не са отишли там.

Искам да благодаря на председателя на БСП – Старчево Радко Спасов, на Христина Макенджиева, Илия Петров, за това, което направиха. Вече съм член на БСП – Петрич.

– Как ще коментирате декларацията на Общински съвет на БСП, с която те се обявяват против Вашето приемане?

-Тази декларация, която те размахаха, малко ми прилича на водевил „Пияната Станка“. Някакъв си господин Мунчо от село Коларово решил да прави нещо. Но това не се прави по този начин. За да има такова решение по такъв въпрос, трябва да се проведат събрания в основните партийни организации. Там трябва да се направи протокол за решението, и този протокол да бъде депозиран в ОбС на БСП. Те чак тогава могат да се произнесат. Никой не може да спре вятъра с духане срещу него. На този господин, който дори си позволи по някои вестници да ме учи на морал, мога само да му припомня: в навечерието на едни местни избори не Митко Атанасов, се криеше със смъкнати гащи в черешовите масиви до село Беласица, а точно той.

Аз имах мои представители на сбирката на ОбС на БСП – Петрич, на която е гласувана декларацията срещу моето членство. Колкото и да е невероятно, аз получавах цялата информация оттам. Реално на тази сбирка са били 24 души. Голяма част от тях са били широко непознати на старите членове на БСП. Не знам кой ги е довел. При 24 души присъствали извадиха  37 подписа. Разговарях с 4 човека, които са в списъка с подписите, и те са категорични, че не са били на сбирката. Може би дори двама от тях ще напишат писмо до Изпълнителното бюро на БСП в София. Не се прави така! Фалшификациите в БСП приключиха. Не й право чест на председателката на БСП – Петрич да размахва тези листове публично. И да дава оценки за моята работа. Аз никога не съм работил с нея, и тя не може да ме обвини в каквото и да е, защото тя не познава моя начин на работа. С нея досега съм се виждал може би два-три пъти. Когато тя стана член на БСП, беше доведена от Катя Партанакова. И може би, ако си провери членската карта, там стои моят подпис. Защото тогава само аз и Новко Попов разписваха тези карти. Единственото време, когато сме работили заедно, са последните местни избори. Тогава аз й отстъпих всички места в комисиите, които тя пожела.

– Кои са се изказали на въпросната сбирка, знаете ли?

– Цялата среща реално е траела точно 24 минути. Изказали са се трима души. Това са Христо Малчев, Новко Попов, и Мария Манолева от село Генерал Тодоров. Щеше да бъде смешно, ако не е жалко, Манолева да ми дава оценки, след като може би много бързо е забравила как с мое ходатайство и благодарение на господин Костадин Чорбаджийска на целия певчески състав на тяхното читалище им бяха подарени носии.Беше оборудвана с нови столове цялата им зала, пак благодарение на мен. С мои лични средства им плащах турнетата до „Пирин пее“ на цялата група. Не й прави чест. Но по-важното е, че организацията на БСП в Генерал Тодоров все още се оглавява от една 80 годишна жена. Това говори, че там никой не работи. Това голямо село в нашата община е просто занемарено. Загубихме много твърдо червени села, които вече ги няма на картата на БСП.

Уважение към господин Малчев, защото той е казал, че не могат да ме обсъждат, след като не присъствам. Но имам въпрос и към него: Господин Малчев, Вие съобщихте ли на ръководството на БСП – Петрич, че също сте един от учредителите на АБВ в София? Защото Вие помните, че там ние също се поздравявахме с Вас. Или Ви беше страх да не Ви изключат?

По обясними причини не искам да коментирам Новко Попов.

 – Имате ли информация как е протекла проверката в БСП – Петрич в началото на годината?

– Гледах по телевизията обясненията на Йорданка Атанасова и Димитър Малев за отлично миналата проверка в БСП – Петрич. Но истината е друга. Резултатите от тази проверка още не са влезли на Изпълнително бюро в централата на БСП, още не е дадена оценка. И в момента хората от ръководството на БСП – Петрич се самооправдават. Оценката няма да бъде такава, каквато те я заявяват. Защото са констатирани много сериозни нарушения, установено е, че в БСП – Петрич има кухи структури, които съществуват само на книга. БСП – Петрич е в плачевно състояние. Искам да попитам Йорданка Атанасова за нещо, което бе повдигнато преди време, и в което се намеси и Районното полицейско управление. Аз бях обвинен от същия този господин така наречен Мунчо, че съм откраднал документите на БСП – Петрич. Бях викан за това в районното полицейско управление. Въпросът ми към Йорданка Атанасова: след като се говори за прозрачност, лоялност и честност, може ли тя пред цялата общественост да излезе и да каже кой открадна документите, защо бяха откраднати, и на кой бяха дадени?

 

СПОДЕЛИ

17 КОМЕНТАРА

 1. Сегодня невероятно много аптечных онлайн учреждений продают разнообразные товары.

  Среди них есть и женские возбудители, и препараты для мужчин. Если вы желаете купить товары моментально, такие как Виагра или Сиалис, вам нужно перейти сюда телефон аптеки mister-vig

  На mister-vig.ru доступно большое количество лучших веществ. Онлайн учреждение предлагает медикаменты безумно огромного спектра. Компания MISTER-VIG уже смогла завоевать доверие у большинства.

  На портале интернет аптеке регулярно можно подобрать товары разного назначения, которые помогают мгновенно возбуждаться как мужчине, так и даме.

  Если у вас возникнут проблемы вовремя формирования заказа, рекомендуем обратиться к администрации. Менеджеры мгновенно устранят все нюансы, а вы можете вероятно принять доставку в тот же день, или на следующие сутки!

 2. Хотите, чтобы в вашем городе находилась мойка самообслуживания? Тем не менее, сейчас простые мойки не заслуживают доверия.

  Рекомендуем рассмотреть схему мойки самообслуживания. Его можно найти продажа оборудования для мойки самообслуживания тут.

  На washercar.com вы имеете возможность воспользоваться инновационными услугами. Мгновенное строительство автомойки самообслуживания под ключ реально по приемлемым ценам.

  Услуги организации популярны по всей России. Вы можете разработать и сделать автомойку с помощью услуги франчайзинга.

  Купить готовый бизнес сегодня просто. Бизнес-план мойки самообслуживания реально изготовить как по своим характеристикам, так воспользоваться и уже обдуманными.

  Ясное дело, что бесконтактная моющая система – это будущее. Именно её реально устанавливать на заправках, на пограничных переходах, трассах. В это время мойка авто занимает не более 10-15 минут.

 3. Желаете, чтобы в вашем округе была мойка? Однако, сегодня обыкновенные мойки не заслуживают уважения.

  Предлагаем рассмотреть проект мойки самостоятельного обслуживания. Его можно найти стоимость оборудования для мойки самообслуживания здесь.

  На washercar.com вы сможете воспользоваться инновационными услугами. Полное образование автомойки самостоятельного обслуживания под ключ возможно по приемлемым ценовым рамкам.

  Услуги компании пользуются спросом по всей Белоруссии. Вы можете разработать и создать мойку с содействием услуги франчайзинга.

  Организовать готовый план сегодня можно запросто. Бизнес-план мойки самостоятельного обслуживания реально разработать как по личным характеристикам, так воспользоваться и уже готовыми.

  Ясное дело, что бесконтактная моющая система – это следующая эпоха. Только её возможно размещать на заправках, на границах, автомобильных магистралях. Сегодня чистка авто занимает не больше 5-15 минут.

 4. Напразно вдига пара Димитър Атанасов.Нито един от посочените от него членове на ОПО с.Старчево не си е подновил членството в БСП и реално решението им е недействително според Устава на БСП.Така,че радостта му е напразно. ТОЙ НЕ Е ЧЛЕН НА БСП ПЕТРИЧ.