Димитър Мазнейков първи в серията си на грандиозния финал на Българските Градски Байк Серии в Пловдив

457
7814

Десетки колоездачи от цяла България премериха сили в зрелищния финал на Българските Градски Серии за 2017. Много адреналин и силни емоции превзеха града под тепетата, който за първи път бе домакин на подобно събитие.

„Тепето Ърбан Даунхил“ бе трети, финален кръг от градските серии, и предизвика някои от най-добрите родни колоездачи в оспорваната битка за призовите места. Трасето за състезанието беше изградено в парк „Бунарджика“, и бе с дължина малко под 1 километър. Участниците в събитието трябваше да преминат за възможно най-кратко време през множество стълби, камъни, скокове и най-разнообразни специално изградени дървени конструкции.
В категория деца 13-14 години участникът от петричкия клуб по колоездене „Виво” Димитър Мазнейков стана отново първи в третата си поредна победа в градските серии.  Българските градски серии се провеждат за трета поредна година и предизвикват някои от най-добрите родни колоездачи. Трите спирки на зрелищния байк екшън в градска среда тази година бяха Габрово, Плевен и Пловдив, където Димитър Мазнейков по категоричен начин доказа, че е едноличен лидер, и това го направи шампион в категорията му. Всички призьори в отделните категории получиха  награди, любезно предоставени от спонсорите на събитието – М Кар BMW дилър, Европейско Училище по Икономика и Мениджмънт, Animal България, Maxbike и други.

Следващото участие на младият петрички състезател по колоездене е  от 21 до 24 септември с домакин Боровец Байкпарк, и то ще бъде  в  състезание по спускане. Това ще бъде четвърти кръг от българските даунхил серии и пети финален кръг от Българските детски серии  и за UCI клас , което означава, че в борбата за ценните точки ще се включат топ състезатели от цяла Европа.

СПОДЕЛИ

457 КОМЕНТАРА