Завърши първото Европейско първенство по Унифайт в Петрич

16
982

Около 200 състезатели от 24 страни взеха участие в първото Европейско първенство по унифайт. Гости на събитието бяха президентът на Световната федерация Сергей Новиков, на Европейската федерация Цветолюб Станев, на Молдовската федерация Игор Ротару, кметът на община Петрич Димитър Бръчков и заместник кметът Илияна Попова.

В продължение на два дни участниците в бойния класически вариант и във варианта единоборство се бориха да спечелване на титлата и медалите.

Носители на медали в отделните категории при мъжете станаха:

60 кг – Борис Кандов – България;

65 кг – Георги Кандов – България;

70 кг – Иван Дюслиев – Русия;

75 кг – Алексей Рибаков – Русия;

80 кг – Василе Галюшка – Молдова;

85 кг – Юрий Чучиров – Русия;

90 кг – Иван Плотников – Русия;

95 кг – Артем Курилский – Русия;

+95 кг – Александър Лях-молдова.

При жените класирането доби следния вид:

48 кг – Ирина Белоус – Молдова;

52 кг – Мария Куницина – Русия;

57 кг – Кристина Стадничук – Русия;

63 кг – Марина Наумова – Русия;

70 кг – Оля Ковачева – България;

78 кг – Людмила Плис – Русия;

+78 кг – Виктория Журавлева – Русия.

Призьорите бяха наградени от Президента на Световната федерация Сергей Новиков и на Европейската федерация Цветолюб Станев.

„Петрич ще стане Европейски център за развитието на унифайт. Тук ще се провеждат всички европейски първенства на различните възрастови групи. Изключително топло посрещане и невероятно отношение към състезателите от страна на организаторите. Голяма благодарност към Кмета на община Петрич Димитър Бръчков за гостоприемството и прекрасните условия за провеждане на Европейското първенство”, сподели Сергей Новиков.

Президентът на Европейската федерация по унифайт Цветолюб Станев определи Кмета на общината Петър Бръчков като невероятен. „Той единствено ни подаде ръка в този труден момент. Осигури ни спортната зала безплатно и създаде отлични условия за нормалното провеждане на първенството. Голяма благодарност и на длъжностните лица в зала „Арена Петрич”, начело с Димитър Танушев, който не спря за миг и се озоваваше на всяко искане от страна на ръководители и треньори на отборите-участници”.

 

СПОДЕЛИ

16 КОМЕНТАРА

  1. приятно е да се чуват такива оценки за града ни . велик петрич ! да живее !

  2. браво , поздравления за организаторите ! сега нека всички спортни хора се обединят и съдействат за завръщането на футболната гордост на петрич – беласица , в своя легендарен дом , който старото поколение петричани са построили с много любов . ако трябва всеки ден да се преговаря с наемателя , но този абсурд да приключи , защото не е честно за хилядите фенове на бела . нека се направи взаимен компромис в името на петрич и отбора , който догодина става на 95 г,

  3. aa be, Elenko, ne znaeh, che ima obshtina Dimityr Brychkov… oprai greshkite, to se podrazbira de, ama vse pak starata shkola si 🙂

  4. Защо Юлиян Асенов не е участвал на първенството при положение че е Европейски шампион ?

  5. Amoxicillin And Ilads Priligy Wirkungszeit Purchasing Amoxicilina Website cialis Amoxicillin Allergy Rash Where To Buy Unisom 2 Isotretinoin worldwide price amex accepted online