Задържаха под стража нападателя на журналистката от радио „Ехото на Москва“

2
554

Пресненският съд на Москва задържа под стража за два месеца Борис Гриц, който нападна с нож и рани в гърлото журналистката от радио „Ехото на Москва Татяна Фелгенгауер, съобщи ТАСС. Нападателят мотивирал действията си с „преследване по телепатичен път. Той е гражданин на Русия и Израел. Следствието писка той да бъде обвинен в опит за убийство.

Следователката по делото разказала пред съда, че Гриц е признал частично вината си. Формулировката „опит за убийство“ предвижда до 11 години лишаване от свобода. Екпертизата трябва да оцени психическото състояние на Гриц в момента на извършване на престъплението.

След извършената и операция журналистката е дошла в съзнание. Тя се намира в реанимацията на НИИ „Склифасовский“ в стабилно тежко състояние.

48 годишният Борис Гриц нападна журналистката Татяна Фелгенгауер вчера в редакцията на радио „Ехото на Москва“. Той нахълтал в помещението, като ослепил охранителя с газово балонче, и наръгал Татяна с нож в шията. Охранител задържа нападателя и го предаде на органите на реда.

Борис Гриц е от Сухуми. Той е преподавател по физика. В началото на грузинско-абхазкия конфликт се премества в Русия. През лятото на 2003 година със семейството си емигрира в Израел. Четири години работи като асистент в Еврейския университет в Йерусалим. Получава степен кандидат на физико-математическите науки. От 2007 до 2008 година е сътрудник на Калифорнийския университет. През 2009 година се връща в Русия и започва работа в Хидро-метеорологическия център. През 2011 година заминава за Канада, но не успява да намери работа по специалността си, и се връща в Израел.

Гриц е имал проблеми с работата и парите. Повече от 15 години се  опитвал да започне работа като преподавател, но получавал откази и в Русия, и в Канада, и в Израел. Не успял да започне работа и като шофьор, тъй като шофьорската му книжка е от Канада. Нападателят се оплакал за това на комисаря на ООН по правата на човека. В крайна сметка, Гриц бил принуден да търси работа като охранител или грижи за стари хора.

lenta.ru

 

 

 

СПОДЕЛИ

2 КОМЕНТАРА

  1. Мы рады предложить взглядам клиентов программы устранения бесплодия с применением медодов (ЭКО). Оплодотворение экстракорпоральным методом (IVF) есть современным высокотехнологичным методом зачатия ребенка вне тела матери (прямым текстом «in vitro fertilization» – оплодотворение в пробирке). Эта процедура применяется при репродуктивных проблемах разнообразного генеза, которые не поддаются медикаментозной и хирургической терапии

    http://soc.ru.mitgroup.ru/people/user/2186/