Иван Близнаков, президент на ФК „Пирин“ – Гоце Делчев: Румил Жотев измъкна отбора от дъното

38
1045

 – Каква бе 2017 година за ФК „Пирин“ – Гоце Делчев- какво успяхте и какво не?

– За мен 90% от поетите задължения изпълнихме. Има още какво да се работи за подобряване, най-вече за класирането на отборите от всички възрастови групи. Първата крачка бе подмладяването на отбора, който е със средна възраст 20 години. Най-младият ни състезател е на 16 години, най-опитният – на 31 години. Последният е играещ помощник- треньор при мъжете. Искам дебело да подчертая, че в отделни срещи беше ограбен трудът на нашите футболисти от нереално съдийство. В интерес на истината, и недостатъчната зрялост на младите си каза думата. Зимата ще търсим спешно 2-3 футболисти от региона. В сравнение с предишната футболна година приключихме първата част на първенството с 30 точки, като тогава имахме стабилен спонсор в лицето на Иван Арнаудов. Сега сме с 19 спечелени точки, единствен спонсор – общината, и куп напуснали класни футболисти в посока Банско, Разлог и Симитли.

 – Достатъчна ли е материалната база за нормалната работа на клуба?  Обезпечени ли сте финансово?

– На този етап общината ни осигурява зала за тренировки при лоши метеорологични условия, както и подходящи терени на открито. Финансово разчитаме единствено на общинския бюджет. За 2017 година ни бяха осигурени 160 хил. лв., като създадохме и спортна академия. Тренират 130 деца, а през лятото бройката нараства на 200.

 – Мъжкият отбор стартира зле през настоящото първенство. Озова се в дъното на таблицата със спечелени 4 точки, а вече сте с 19-далеч от опасността за изпадане. Как се стигна до този прелом?

– Започнахме лятната подготовка със старши треньора Йордан Боздански, като преди старта на есенния дял бяхме останали само с 6 футболисти, защото, както казах, ни напуснаха поголовно класни състезатели, преминали в отборите на Банско, Разлог и Симитли. След като се стигна до тази ситуация – 4 точки от 5 изиграни срещи, за да се свали напрежението, прибягнахме до смяна на треньора, който нямаше лична вина за тежкото положение, но го направихме, защото така се постъпва навсякъде, като на Боздански му благодарихме и го поканихме да остане на работа в ДЮШ. Привличането на Румил Жотев за старши треньор на отбора се оказа печеливша карта. Този млад футболен специалист, който беше понатрупал опит като наставник на отбори от Б група, за последно – в „Оборище“ – Панагюрище с Емил Велев – показа много интересни виждания от съвременния футбол, които прилагаше постепенно в нашия тим. За кратко време той изгради много добър колектив, показа педагогическо умение за работа с младите момчета. Подходи и с респект по време на заниманията и на официалните срещи. Изгради стил на игра, който му донесе успехи, постигайки авторитетни победи срещу отбори като „Миньор“ – Перник, „Балкан“ – Ботевград, „Германея“ – Сапарева баня. Надиграхме като гости отбора на „Рилски спортист“ – Самоков, и това донесе разочарование на тогавашния им треньор Петър Аджов, който си подаде оставката. Великолепната победа над „Миньор“ – Перник в Гоце Делчев пък доведе до отстраняването на старши треньора Даниел Бачков от управата на пернишкия клуб. Явно добрата работа на Румил Жотев е забелязана от други клубни ръководства, и той има оферти от някои. Дано и за в бъдеще продължим да работим с него,  и напролет да станем хита в ЮЗ трета лига.

 – Възможно ли е „Пирин“ – Гоце Делчев да се озове отново в професионалния футбол, и в какъв срок от време?

– Честно казано, в този момент това няма как да стане, защото десет от досегашните отбори участници в групата са играли в професионалните Б и А групи, сега втора  и първа лига. Надявам се с треньор като Румил Жотев да  изградим сплав от млади и опитни футболисти, да покажем добри  и качествени игри, и да върнем зрителите по трибуните, както бе когато бяхме участници в по-горните групи на българския футбол. Времето ще покаже кога ще сме готови за преминаване във втора лига.

 – Какво да очакват през пролетта любителите на футбола в Гоце Делчев?

– Един по-силен отбор, с качествени и резултатни игри навсякъде, и с привличането на 2-3 футболисти отвън, за да се озовем сред първите осем в таблицата.

СПОДЕЛИ

38 КОМЕНТАРА

  1. Link exchange is nothing else except it is just placing the other person’s weblog link on your page at proper place and other person will also do same for you.

    Bayern Munchen ny trøje