Иракски бежанец призна, че е изнасилил 10 годишно момче във Виена, но чака австрийско убежище

0
559

Бежанец от Ирак, обвинен в изнасилването на 10 годишно момче във Виена, се призна за виновен, съобщава The Local.

През февруари 2016 година ученикът Горан от Сърбия, чието семейство пристигнало в столицата на Австрия през 90-те години на миналия век, на басейн се запознал с 15 годишно момче от семейство на иракски бежанци. Когато след басейна Горан тръгнал към душа, съпровождащият го нов приятел, 20 годишен иракчанин Амир го вкарал насила в тоалетна кабина и го изнасилил. След това 20 годишният мъж се върнал в басейна и продължил да плува, сякаш нищо не се е случило, докато не бил арестуван от полицаите.

Амир, който има жена и син, оправдава постъпката си с извънредни обстоятелства: нямал сексуални контакти от 4 месеца. Станалото той нарича голяма грешка. Заплашват го 10 години затвор за изнасилване. Но не е изключено да лежи и 15 години, ако експертизата потвърди, че неговата жертва е получила сериозни психически и морални травми.

Преди този случай Амир планирал да се прехвърли в Швеция, но в крайна сметка решил да остане в Австрия, и подал молба за предоставяне на убежище. Пред съда заявил, че не оттегля молбата си, и се надява на положително решение на миграционните власти, след което иска да доведе в Австрия жена си и детето си.

СПОДЕЛИ