Кабранов донесе победата на „Банско“ срещу македонския „Беласица“ в Склаве

0
1437

Във втория си контролен мач отборът на „Банско“ домакинства на македонския „Беласица“ – Струмица на терена в село Склаве. Футболистите на двата отбора поднесоха много качествен футбол на зрителите, дошли да наблюдават този двубой, ръководен отлично от  главния съдия Благой Манов с асистенти Георги Стоянов и Атанас  Тимев.

Веднага след първия съдийски сигнал футболистите от двата отбора заиграха на пълни обороти, показвайки хъс за победа. В 7-ма минута Зоран Андонов се понесе по левия фланг с топката, навлезе в наказателното поле на символичните домакини и от 7-8 метра я насочи в далечния ъгъл на вратаря Ангел Юсев, но до гол не се стигна. Две минути по-късно Милен Лефтеров от дълбочина тръгна директно срещу вратата на македонския тим и на границата на наказателното поле бе спънат, в резултат на което главният съдия Благой Манов отсъди фаул. Георги Фикиин изпълни удара, но топката излезе в аут. Николай Стоилков спря успешно устремилия се Горан Здравков,  а вратарят Ангел Юсев изпревари Мартин Минчевски. В 37-ма минута отлично играещия в този двубой Владимир Кабранов насочи топката към Петър Лазаров пред наказателното поле на македонския тим, и там Зоран Андонов се намеси навреме и предотврати попадение  от близо. В края на първата част на мача Христо Петров от воле изстреля топката с левия крак към вратата на „Беласица“, но тя прелетя встрани от вратата на Горан Пашовски.

През втората част на мача наставниците Димитър Крушовски и Раде Цицмилович пуснаха поетапно в игра и останалите футболисти от резервната скамейка.  Мачът продължи да бъде интересен. В 47-ма минута Благой Стоянов от „Беласица“ изскочи очи в очи с вратаря на „Банско“, но изпрати топката в тялото му. Четири минути по-късно бившият капитан на „Беласица“ – Петрич, сега с фланелката на „Банско“ – Владимир Кабранов, показа своя специалитет и в новия си тим, и от фаул изпрати кълбото неспасяемо в долния ляв ъгъл за 1:0. До края на срещата атаките и на два отбора бяха без резултат и не се стигна до промяна. Така отборът на „Банско“ записа втора победа от началото на зимната подготовка, като този път спечели срещу лидера във втора македонска лига – „Беласица“ – Струмица.

Следващият мач на отбора на „Банско“ ще бъда в сряда, 31 януари, срещу временния водач на ЮЗ трета лига „ЦСКА-1948“  на стадиона в Требич.

 

СПОДЕЛИ