Младият петрички колоездач Димитър Мазнейков пръв и в Ловеч

1
2035

На 9 и 10 септември в град Ловеч се проведе четвъртото поредно издание на детското велосъстезание  „Деца на колела”. Събитието бе организирано от Община Ловеч и събра над 80  деца от цяла България. Състезанието се проведе в парка „Стратеш”.

Състезанието се проведе в два дни. Първият ден бе посветен на най-малките до 9 години, за които бе изградено специално трасе около езерото в парка. Неделния ден – 10 септември – бе посветен на по-големите – от 10 до 18 години.

„Деца на колела” е включено в държавния календар на  Българския колоездачен съюз и беше ІV кръг от Българските детски байк серии за 2017 година  и носи точки за генералната ранг листа.

В категорията 13-14 години представителят на петричкия клуб „Виво“  Димитър Мазнейков по убедителен начин спечели първото място. Това беше седмата му победа за 2017 година, която му осигурява и първото място в ранг листата . Следващото участие на младият състезател  е на 16 и 17 септември в град Пловдив. Там ще се проведе третият последен  кръг в градските серии по колоездене.

СПОДЕЛИ

1 коментар