Мотокрос „Гран При Петрич“ – 2017 се провежда на 14 и 15 октомври на мотополигон „Дени 518“ край Самуилово

0
1184

Тази година състезанието е с ранг на осми финален кръг на Първия традиционен шампионат по мотокрос  на България. Днес по традиция над обновения билборд на пътя към мотопистата издигнаха карираният флаг на кроса  

Традиционният мотокрос „Гран При Петрич“ – 2017 е насрочен за 14 и 15 октомври на мотополигон „Дени 518“ край петричкото село Самуилово. За първи път тази година се провежда Традиционният шампионат по мотокрос на България, а състезанието на самуиловската писта е с ранг на осми финален кръг на шампионата. За първи път в историята на мотокроса край Самуилово тази година ще има две класирания и две награждавания: на най-добрите в самото издание на състезанието, и на победителите в Традиционния шампионат.

По тази причина се очаква на пистата край Самуилово да пристигнат рекорден брой състезатели и публика. Очакват се мотокросаци от Гърция, Румъния, Сърбия, Русия, Дания, Полша и Кипър. За първи път на полигона са установени 15 пилона, на които ще се веят флаговете на страните-участнички, заедно със знамената на Община Петрич, България и Европейския съюз. Победителите ще се изкачват на нова стълбичка за награждаване.

Трасето, което единствено в региона се поддържа целогодишно, е също обновено, с нови елементи и скокове. Те бяха оформени с помощта на строителна техника. През този уикенд на пистата тренираха над 30 състезатели от различни клубове.

Днес кметът на Самуилово Кирил Стоянов, шеф на Клуба по мотоспорт „Калабак“, и състезатели на клуба, издигнаха карираният флаг на състезанието, който по традиция се издига на 1 октомври. Флагът се вее над новия билборд на мотокроса, който се намира в началото на отбивката от Подгорския път към мотополигон „Дени 518“.

СПОДЕЛИ