Над мотополигон „Дени 518“ край Самуилово отново затрещяха моторите, състезателите започнаха подготовка

1
1727

На единствения в региона мотополигон, който се поддържа целогодишно – „Дени 518“ край петричкото село Самуилово, отново настъпи изпълненото със състезателен адреналин оживление. През изминалата седмица започнаха тренировките на състезателите. По трасето се спуснаха сребърният медалист от Републиканския шампионат по мотокрос Димитър Грозданов, шампионът в Източноевропейския шампионат по мотокрос – 2014 Любомир Васев, Станислав Цеклеов, Велик Кличуров, спортист на 2016 година на „Калабак“ – Самуилово. Пистата пробваха и състезателите от мотоклуба в Сандански. Моторите на част от тях пристигнаха в ремарке, част от състезателите предпочетоха да пристигнат на собствен ход с машините си.

Подновен е билбордът, установен на разклона от Подгорския път за мотописта „Дени 518“. Нощно време той е осветен от прожектор, над него се вее националният трибагреник. С приближаването на датата на традиционния мотокрос „Гран при Петрич“ на пилона по традиция се развява и карираният флаг.

На самата писта ще бъдат издигнати 10 пилона, тъй като тази година се очаква разширяването на границите на мотокроса. В него ще се включат състезатели от Кипър, Гърция, Македония, Полша и Русия. Освен българското, европейското и знамето на Община Петрич, на пилоните ще се развяват и знамената на страните, от които са пристигнали участниците в мотокроса.

СПОДЕЛИ

1 коментар