На стадиона в Самуилово се вихри футболен празник, “Калабак” мери сили с легендите на Левски София

178
5622

Дългоочаквания грандиозен футболен празник на стадион “Самуилово”, община Петрич, започна с танц на момичетата от клуб “Мания”, при общински детски комплекс – Петрич. Организаторът на събитието Кирил Стоянов – кмет на Самуилово обяви минута мълчание в памет на починалите футболисти на футболен клуб “Калабак”, започнал дейността си през 1952 година, която е прекъсната през 1990 година. Днес “Калабак” празнува 10-тата годишнина от възстановяването на дейността си през 2006-та година.

majoretki-otkrivane

Участниците в мегапразника бяха приветствани от кмета на общината Димитър Бръчков, шефа на привържениците на Левски София – Степан Хиндилян и Станислав Ангелов.

kalabak-veterani-levski-1-bruchkov-stanislav-angelov

В детския футболен турнир победи отборът на Левски София, деца набор 2007. На второ място се класира отборът на общински футболен клуб “Беласица”, трети са децата на ФК “Калабак”, на четвтърто място са малките футболисти на школата на “Мечетата”. Наградите бяха връчени от кмета на общината Димитър Бръчков, кмета на Самуилово Кирил Стоянов и един от най-известните спортни дейци на Калабак, бившият автоинструктор Стоян Трайков.

deca-belasica-futbol-turnir-samuilovo deca-levski-futbol-turnir-samuilovo deca-samuilovo-futbol-turnir

iunushi-kalabak

Преди минути започна дългоочаквания мач между ветераните на Левски София и отбора на “Калабак” Самуилово. Преди това кметът Кирил Стоянов прочете кратка справка за историята на Калабак, след което съдията Ивайло Стоянов даде старт на срещата.

Приятно впечатление на състезатели и публика направи, че в отбора на Калабак се състезаваше единственото момиче участник в празничното събитие – Янка Костова от село Скрът. Най-малкия футболист на терена – Страхил Власов също е състезател на Калабак.

Сред легендите на Левски, които облякоха спортните екипи срещу Калабак са Цветан Веселинов – Меци, Стефан Павлов – Фифи перото, Краси Балев, Владо Николчев, Ангел Стаменов, Станислав Ангелов – пелето, Стефан Василев, Георги Георгиев, Захари Сираков, Борислав Ангелов. Списъка на ветераните, които се включиха в мача, обяви от микрофона Емануил Деведжиев.

kalabak-veterani levski-veterani

Многолюдна публика става свидетел на футболната фиеста, продължила през целия ден.

Ветераните на Левски победиха “Калабак” с 3:1, въпреки амбицираната съпротива на футболистите от Самуилово. Сякаш някой “омагьоса” вратата на гостите от София. Съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа за Калабак, която бе вкарана от Георги Стоименов, но заради това, че той шутира без да бъде даде съдийски сигнал, съдията разпореди дузпата да бъде повторена, при което вратарят на Левски изби топката.

От Кипър, където работи, специално за мача пристигна Андон Яболов, който се включи в отбора на Калабак. Минути след мача той трябваше веднага да отпътува за летището в Солун, за да се върне в Кипър. Андон е най-върлия фен на Левски в подгорието, затова Станислав Ангелов го награди с фланелка на Левски.

stanislav-angelov-podarak-flanelka

СПОДЕЛИ

178 КОМЕНТАРА