На футболното поле в зала „Арена – Петрич“ се „сразиха“ петричките съветници и гранични полицаи, завършиха приятелски 4:4

3
2133

Общински съвет – Петрич и Гранично полицейско управление – Петрич тази вечер в зала „Арена – Петрич“ за пореден път скрепиха приятелството си със съвсем дружествения и никого не обиждащ и не подценяващ резултат 4:4 в приятелски футболен мач между съветници и гранични служители. Съветниците успяха да спечелят 3 гола преднина, но граничарите не се предадоха, и с бързи и резултатни атаки изравниха. Мачът се игра по инициатива на съветника Росен Стоянов и заместник шефа на ГПУ – Петрич.

В началото на срещата на вратата на отбора на местния петрички парламент застана Георги Стоилков, изпеченият вратар на ФК „Калабак“ – Самуилово. Той бе почти безупречен, успя да запази вратата си почти „суха“ до резултат 4:1 за съветниците. Личеше му, че неведнъж е водил битки с нападението на противника, и емоционално и майсторски отклоняваше топката от пътя й към гол линията зад гърба му.

Повратът в полза на пазителите на границата дойде, след като Стоилков бе сменен от колегата му Пламен Чолаков. Това се оказа явна грешка на треньора, който и да е той. Граничарите атакуваха успешно футболната врата на съветниците до изравняване в резултата.

Според публиката, в която имаше фенове и на двата отбора, този резултат си плаче за реванш, за да стане ясно кои са по-добри с футболната топка, и да няма спекулации поне по този въпрос. На футболното поле голмайстори за съветниците станаха Димитър Капитанов, Ефтим Каламски, Йордан Каракашев и Траян Стоименов. Младите надежди на ОбС – Петрич Каракашев и Димитър Пильоков с нахъсаната си игра и принос в мача напомниха на по-възрастните си колеги, че младото поколение не е за подценяване, а си заслужава доверието за сериозните неща.

СПОДЕЛИ

3 КОМЕНТАРА