Община Петрич защити проект за 302 660 лв. за заетост на хора с увреждания

2
971

Финансирането по проект „Активно и развиващо се пространство за равен шанс” e от ОП „Развитие на човешките ресурси”2014-2020 г. с подкрепата на Европейския социален фонд. Стойността на проекта е 302 660,28 лв. Срокът за изпълнение е 18 месеца. По проекта ще бъде осигурена заетост на 30 лица с увреждания на възраст между 30 и 54 години. Те ще имат възможност да работят на административна длъжност – технически сътрудник в кметствата по селата и в Общинска администрация – Петрич в продължение на шест месеца на пълен работен ден.

„По линия на проекта ще бъдат оборудвани работни места за тези хора, ще бъде осигурен и специализиран транспорт от и до работното им място”, уточни изпълняващият длъжността кмет на Община Петрич Минка Салагьорова. Проектът предвижда също сформирането на група от 50 потребители на услугата, в това число: 30 лица, които да полагат грижа за работещите хора с увреждания, и 20 лица, от тях 10 родители на деца с увреждания, които да се грижат за своите деца /10 деца/. За мотивиране и насърчаване участието на пазара на труда на лицата, които полагат грижи за зависими членове на семейството, ще се провежда мотивационна, психологическа и здравна подкрепа, според техните индивидуални потребности. За тази цел ще бъдат обособени и оборудвани две помещения, в които ще се провеждат консултациите, ще се предоставя грижа и за децата с увреждания в терапевтично ателие, в зависимост от специфичните им нужди. Повече информация за проекта, заинтересованите лица могат да получат на място в Община Петрич. Това обобщи и.д. кметът на Община Петрич Минка Салагьорова, предвид факта, че кметът Димитър Бръчков е в отпуск.

 

 

СПОДЕЛИ

2 КОМЕНТАРА

  1. За децааа….и на 50год.пак ще е дете на майка си…май някой пак ще си хапне от проекта…Е па ке си го дябнемеее….еееее..може да си го фатимеее….

  2. когато се направи нещо хубаво – само поздравления . а ние да се научим поне да не паркираме на обозначените в синьо места за инвалиди . да живее петрич !