Петър Златинов, старши треньор на „Вихрен“ – Сандански: За кратко време успяхме да изградим добър отбор, съперничещ на челниците

1
1194

Снимка: @pfc.vihren.sandanski

 

Наставникът на мъжкия отбор на ФК „Вихрен“ Петър Златинов обяви активна почивка на наличните си футболисти до 15 януари 2018 година. Той се съгласи да даде ексклузивно интервю , отговаряйки на въпроси, касаещи отбора , който води през есенния дял на първенството на ЮЗ трета лига.

 – Г-н Златинов, доволен ли сте от представянето на мъжкия тим през есенния дял на настоящото първенството на ЮЗ трета лига?

– С изключение на три мача, в които моите възпитаници не подходиха така, както аз желая, във всички останали срещи момчетата дадоха всичко от себе си, и резултатът е налице. От отпадащ отбор през изминалото първенство в момента сме трети в таблицата за временно класиране. Изобщо не е леко да изграждаш боеспособен състав от футболисти, събрани от различни отбори, както и от момчета, привлечени от ДЮШ на клуба. В изключително кратък срок успяхме да задоволим вкуса на нашите фенове, които за радост се увеличават от мач на мач. Предстои ни още доста работа, но се надявам по време на зимната подготовка да изгладим някои неща, и напролет да станем отбор, с който да се съобразяват абсолютно всички участници в групата, независимо къде ще играем.

 – „ЦСКА-1948“ ли беше най-достойният отбор за първото място?

– Щом е на върха, значи се е представил в повечето случаи на нужното равнище. Все пак, предстои още един дял от първенството, и се надявам напролет да бъде доста горещо. Тройката „ЦСКА-1948“, „Хебър“ – Пазарджик и „Вихрен“ – Сандански ще поддържа интригата за челото на таблицата.

 – Къде ще премине зимната подготовка на отбора? Ще има ли нещо около селекцията?

– Естествено при местни условия и трите етапа, след като климатичните условия са най-добри в страната, и затова в региона идват доста елитни отбори на подготовка. С някои от тях ще изиграем контролни мачове. Все още се умува ще има ли промяна в положителен смисъл в отбора. Но всичко ще се покаже пред нашите фенове на първата тренировка на 15 януари 2018 година.

 – Какво си пожелахте за Новата 2018 година?

– Да сме живи и здрави, да изградим още по-силен отбор, и с него да се съобразяват всички други тимове от групата. Сигурен съм, че ще радваме нашите приятели-феновете, естествено ръководството и спонсорите, с качествена, разнообразна и резултатна игра, за да атакуваме върха в класирането.

СПОДЕЛИ

1 коментар