Роми опоскаха с коси 4 дка от люцерната на петричкия предприемач Н. Топалов, режат дървета в полето край Петрич

91
9786

Общинска охрана пази „дистанционно“, наблюдавайки с бинокли полето

Роми окосиха около 4 декара от младата люцерна на петричкия предприемач Николай Топалов. Подобна пакост е сторена и в насажденията на други стопани. Ромите режат и дърва в полето край Петрич, които превозват с каруци. Няма охранители на Общинска охрана, които да спрат набезите, няма и страх от полицията.

Люцерната на Николай Топалов се намира в местността Висоло-Калдъръмо под Петрич, до жп линията край стария път за село Рупите. С коси и вили, качени на 2-3 каруци, ромите преминават линията и посред бял ден косят и крадат люцерната, за да нахранят конете си. Не ги спират дори изкуствено направените с багер прегради.

Николай Топалов разказа: „Служителите на Общинска охрана ги виждаме непрекъснато на бензиностанция „Аванти“ и на бензиностанция „Лукойл“ до петричките на гробища. Те стоят там с бинокли и гледат, но с бинокли не се създава нито респект, нито се опазва имуществото на хората. Търсих среща с кмета Димитър Бръчков в понеделник, оставих си телефона, във вторник ми се обади едно момиче и ми каза, че в сряда кметът няма да има приемна. Явно среща ще има чак в идната сряда, а за нас това е много време. Ромите нападат непрекъснато всеки ден. Вече са изкосили около 3 – 4 декара от моята люцерна за около десетина дни. Люцерната е млада, няма още тегло. Няма кой да ги спре, това са страшни неща. Мъчим се като земеделски производители да създадем нещо, плащаме данъци, и накрая безнаказано циганите вървят и унищожават всичко.

Необходимо е с кметска заповед да им се забрани да влизат с каруци в полето. Няма какво да правят циганите в петричкото поле, те нямат собственост, нямат ниви. Те освен да крадат, нищо друго не правят в полето. Те режат поголовно дървета, не знам къде спят горските стражари. През бившия прелез до река Езерница минават непрекъснато каруци с дърва. Минават през жп линията, което е много опасно, и не дай си боже да стане някоя беля с влака.

Притежавам законно ловно оръжие и пистолет. Въоръжил съм се и вървя с тях, защото ме е страх от нападение. Те са много опасни, те са с коси, вили, с по две-три каруци едновременно, и просто нападат. Помните миналата година случая с пребития Вячеслав Михно, от чиято люцерна бяха крали. За малко не го убиха с камъни. Нещата са много страшни, никой не поема ангажимент към нас, малкото производители. От Общинска охрана се оправдават, че нямат гориво, нямат хора“, оплака се Топалов.

Подобно е положението и в другите части на петричкото поле. Земеделци, потърпевши от набезите, ще искат среща с кмета Димитър Бръчков за незабавно справяне със ситуацията. Започва активният полски сезон, и стопаните се нуждаят от сигурност. Земеделците настояват за ефективна работа на терен от страна на Общинска охрана и полиция, които да пресекат кражбите на имущество о продукция.

СПОДЕЛИ

91 КОМЕНТАРА

 1. Само връщане на”Закон за изтребление на разбойниците”от 1922 год./може и малко допълнен,подобрен,осъвременен/…с който са действали властите у нас,ще се справим трайно с тази напаст.Те са като марокански скакалци,трябва да се унищожават/законно/.Съберете се земеделците и потърпевши граждани Петрич и селата и предложете този закон на Правителството.

  • Какви наредби, какви закони, какви забрани? Та нали са им електорат! Всички ги ухажват.

 2. Да ви рова отзад на всички отворени готованци . Включително и кмета Бръчков , да си влезе в роля, а не да бяга като полска мишка и не си седне на ,д-то, града и околията се хранят само и единствено на земеделието . Отворете си очите и умрете от глад !

 3. Не си крия името защото съм изпатил:Любчо Костадинов

  Напълно подкрепям Н.Топалов /познаваме се добре/прав е.Преди доста време имах фургон на лозето намиращо се в района на застава Раждак,по два пъти в годината бе разбивано от циганите
  ,веднаж ако не бях с личното си оръжие щяха да ме посекат с косите си.Трябва сериозни и бързи мерки срещу тези набези.Извън града те нямат никаква собственост,а хфърчат наляво дясно с каруците си,разбиват и крадат.Закона трябва да се прилага,защото спазването му се тълкува различно.

 4. Хора къде спите,тази циганска сган избра тези да ни управляват и те сега ги защитават.Колко незаконни цигански бараки бутнаха управляващите в лицето на Тъпото.Негови съседи вече го псуват и вече има нов прякор ОСТРОТО.Има още много неща които тепърва ще се публикуват.Тази общинска охрана изпълнява политически и показни поръчки.Един от тях ако знае какво работи и на база на какви нормативни документи изпълнява задълженията си,аз ще се очерня.

 5. One more thing that I want to share at this time is that, whatever you are using free blogging service but if you don’t update your weblog on regularly basis then it’s no more worth.

 6. If some one wants to be updated with latest technologies after that he must be go to see this web page and be up to date every day.

 7. It’s going to be finish of mine day, but before finish I am reading this enormous piece of writing to increase my knowledge.