Роми опоскаха с коси 4 дка от люцерната на петричкия предприемач Н. Топалов, режат дървета в полето край Петрич

48
7706

Общинска охрана пази „дистанционно“, наблюдавайки с бинокли полето

Роми окосиха около 4 декара от младата люцерна на петричкия предприемач Николай Топалов. Подобна пакост е сторена и в насажденията на други стопани. Ромите режат и дърва в полето край Петрич, които превозват с каруци. Няма охранители на Общинска охрана, които да спрат набезите, няма и страх от полицията.

Люцерната на Николай Топалов се намира в местността Висоло-Калдъръмо под Петрич, до жп линията край стария път за село Рупите. С коси и вили, качени на 2-3 каруци, ромите преминават линията и посред бял ден косят и крадат люцерната, за да нахранят конете си. Не ги спират дори изкуствено направените с багер прегради.

Николай Топалов разказа: „Служителите на Общинска охрана ги виждаме непрекъснато на бензиностанция „Аванти“ и на бензиностанция „Лукойл“ до петричките на гробища. Те стоят там с бинокли и гледат, но с бинокли не се създава нито респект, нито се опазва имуществото на хората. Търсих среща с кмета Димитър Бръчков в понеделник, оставих си телефона, във вторник ми се обади едно момиче и ми каза, че в сряда кметът няма да има приемна. Явно среща ще има чак в идната сряда, а за нас това е много време. Ромите нападат непрекъснато всеки ден. Вече са изкосили около 3 – 4 декара от моята люцерна за около десетина дни. Люцерната е млада, няма още тегло. Няма кой да ги спре, това са страшни неща. Мъчим се като земеделски производители да създадем нещо, плащаме данъци, и накрая безнаказано циганите вървят и унищожават всичко.

Необходимо е с кметска заповед да им се забрани да влизат с каруци в полето. Няма какво да правят циганите в петричкото поле, те нямат собственост, нямат ниви. Те освен да крадат, нищо друго не правят в полето. Те режат поголовно дървета, не знам къде спят горските стражари. През бившия прелез до река Езерница минават непрекъснато каруци с дърва. Минават през жп линията, което е много опасно, и не дай си боже да стане някоя беля с влака.

Притежавам законно ловно оръжие и пистолет. Въоръжил съм се и вървя с тях, защото ме е страх от нападение. Те са много опасни, те са с коси, вили, с по две-три каруци едновременно, и просто нападат. Помните миналата година случая с пребития Вячеслав Михно, от чиято люцерна бяха крали. За малко не го убиха с камъни. Нещата са много страшни, никой не поема ангажимент към нас, малкото производители. От Общинска охрана се оправдават, че нямат гориво, нямат хора“, оплака се Топалов.

Подобно е положението и в другите части на петричкото поле. Земеделци, потърпевши от набезите, ще искат среща с кмета Димитър Бръчков за незабавно справяне със ситуацията. Започва активният полски сезон, и стопаните се нуждаят от сигурност. Земеделците настояват за ефективна работа на терен от страна на Общинска охрана и полиция, които да пресекат кражбите на имущество о продукция.

СПОДЕЛИ

48 КОМЕНТАРА

  1. Само връщане на”Закон за изтребление на разбойниците”от 1922 год./може и малко допълнен,подобрен,осъвременен/…с който са действали властите у нас,ще се справим трайно с тази напаст.Те са като марокански скакалци,трябва да се унищожават/законно/.Съберете се земеделците и потърпевши граждани Петрич и селата и предложете този закон на Правителството.

    • Какви наредби, какви закони, какви забрани? Та нали са им електорат! Всички ги ухажват.

  2. Да ви рова отзад на всички отворени готованци . Включително и кмета Бръчков , да си влезе в роля, а не да бяга като полска мишка и не си седне на ,д-то, града и околията се хранят само и единствено на земеделието . Отворете си очите и умрете от глад !

  3. Не си крия името защото съм изпатил:Любчо Костадинов

    Напълно подкрепям Н.Топалов /познаваме се добре/прав е.Преди доста време имах фургон на лозето намиращо се в района на застава Раждак,по два пъти в годината бе разбивано от циганите
    ,веднаж ако не бях с личното си оръжие щяха да ме посекат с косите си.Трябва сериозни и бързи мерки срещу тези набези.Извън града те нямат никаква собственост,а хфърчат наляво дясно с каруците си,разбиват и крадат.Закона трябва да се прилага,защото спазването му се тълкува различно.

  4. Хора къде спите,тази циганска сган избра тези да ни управляват и те сега ги защитават.Колко незаконни цигански бараки бутнаха управляващите в лицето на Тъпото.Негови съседи вече го псуват и вече има нов прякор ОСТРОТО.Има още много неща които тепърва ще се публикуват.Тази общинска охрана изпълнява политически и показни поръчки.Един от тях ако знае какво работи и на база на какви нормативни документи изпълнява задълженията си,аз ще се очерня.