Светослав Витков и Владимир Кузов отпадат от вота за президент

63
6741

Няма да има втори жребий за номерата на бюлетините

След разглеждане на кандидат-президентските кандидатури, стана ясно, че някои от двойките отпадат, поради недостатъчно реални подписи в подписките си.

„И в двата случая проверките на Главна дирекция ГРАО установяват,че няма необходимите – изисквани от закона, брой на записи на подписите на граждани, подкрепили тези две двойки. Това е причината да бъдат заличени от регистрацията”, заяви той. Томов подчерта, че документите им са редовни, съобщи “Фокус”.

„Всяка кандидат-президентска двойка трябва да представи списък с поне 2 500 граждани, подкрепящи дадена двойка. Във всички списъци, които подлежат на проверка от ГРАО, за да се установи броят на коректните записи. В тези два случая не са достатъчно на брой коректните записи”, припомни той изискването на закона.

По думите му няма да има нов жребии за бюлетините. „Няма да има кандидати със съответните номера”, добави Цветозар Томов.

Агенция „Фокус” припомня, че под бюлетина с номер 1 беше изтеглена двойката на Светослав Витков – Иван Велков, а под номер 9 – Владимир Кузов – Борислав Ноев.

blitz.bg

СПОДЕЛИ

63 КОМЕНТАРА