Сдружение „Гражданска експертиза за развитие на Петрич“ (ГЕРП) проведе среща за обществено обсъждане на общинския бюджет

18
2882

На снимката: Председателят на сдружението инж. Тане Пенев (вдясно) и част от учредителите и Управителния съвет на ГЕРП

 

Председателят инженер Тане Пенев: Не сме политическа партия, нашата основна цел – най-доброто експертно решение за проблемите на града и общината

Среща за обществено обсъждане на бюджета на Община Петрич проведе учреденото и регистрирано наскоро гражданско сдружение „ГЕРП“. На срещата, която предизвика интерес от страна на граждани и различни организации, се формираха няколко идеи, които ще бъдат предложени на управляващите на Общината. Бе положено началото на Обществен съвет, който е с отворен състав и формат.

Още преди няколко дни, когато започна организацията на срещата за обществено обсъждане на бюджета, новото сдружение предизвика засилен интерес към себе си. В общественото пространство започна разпространяването на твърдения, че на тази среща ще се учредява партия, в която ще влязат бивши членове на Политическа партия ГЕРБ и гравитиращи около нея бизнесмени. Но според членове на сдружението, тези слухове са дълбоко безпочвени и манипулативни. Председателят на сдружение „ГЕРП“ – Петрич инженер Тане Пенев обобщи образно: „Инсинуациите с партийния формат на това сдружение са плод на болни мозъци и пълни памперси“.

Наименованието на най-новата гражданска организация в Петрич се дешифрира като „Гражданска експертиза за развитие на Петрич“. Сдружението е регистрирано преди два месеца от експерти в различни области, има 7 членен Управителен съвет, оглавяван от инженер Тане Пенев.

Архитект инженер Даниела Караиванова от Управителния съвет заяви: „Това е сдружение с нестопанска цел. Ние нямаме политически амбиции, не сме политическа партия. Нашата цел е да разглеждаме актуални, наболели и важни за обществеността проблеми, и да търсим най-доброто експертно решение за тях. За това нашият основен стремеж е да работим прозрачно, и да бъдем полезни. Искаме нещата в Петрич и общината да се случват по най-добрия начин.

Всеки месец ще организираме срещи, на които каним специалисти. Надяваме се на тяхното професионално мнение и опит.

Общественият съвет, началото на който положихме, е отворен за всички специалисти, които имат желание да помагат за решаването на проблемите на общината“.

Инженер Тане Пенев допълни: „Един от нашите приоритети е връщането и утвърждаването на приемствеността в развитието на обществения и икономическия живот. Искаме да съберем всички специалисти на една маса, за да помислим заедно в една посока – развитието на Петрич, и да работим заедно в тази посока. Преди години в нашия град животът кипеше. Сега той се обезлюдява с всеки изминат ден. Едно време беше гордост да си от Петрич, града, който беше мечтан за място на живот и развитие от мнозина“.

 

СПОДЕЛИ

18 КОМЕНТАРА

 1. СМЕШНИЦИ
  МАЗНИ,МРЪСНИ,ДОЛНИ ХОРИЦА,НАГЛИ,ГНУСНИ,ПРОСТИТУТКИ

 2. Лапахте с Борил,сега спря лапачката и огладняхме, а дудуците как бяха бе Даниела?
  Елке а твоята авантюра с бившата власт Вельова не ти ли стигна?

 3. Танев защо го криете?
  Нали той е инициатора,водещия
  Къде са Ви бизнесмените
  САМО НЕКАДЪРНИЦИ И ЗЛОБНИ ВИЖДАМ НА СНИМКАТА

 4. Експертиза трябва за Всички Ви!!!!!!!!!!!!!!!!
  НЕНОРМАЛНИЦИ И ОТКАЧАЛКИ
  РЕКЕТЯОРИ И ШИЗОФРЕНИЦИ

 5. Извинявайте,да Ви кажа с ЕКСПЕРТИЗА:
  5 ЧОВЕКА НА КВАДРАТНА МАСА,
  КЪДЕ ДА СЕДНЕ ПЕТНИЯ?
  🙂
  И някой се провикна БЪРЗАЙТЕ МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ
  Друг се изкряска ЗА ХОРА ОГРАНИЧЕНИ

 6. АКО ОБИЧАТЕ НЕ ТРИЙТЕ КОМЕНТАРИТЕ
  ЗА ТЕЗИ НИСКИ ХОРА НЕ МОГА ДА КАЖА И ЕДНА ДОБРА ДУМА……. Не, няма да ги трием, но си един и същ във всичките 7 коментара (нали не претендираш само ти да си изразител на общественото мнение?), използваш обидни квалификации, създаваш впечатление за цяла тълпа, която пише коментари срещу еди кой си. С една дума, формираш фалшиво мнение. А пред съда заедно ли ще отговаряме, и то само защото ти си мислиш, че има абсолютна анонимност, зад която се криеш 7 пъти? Няма такава!!!!!!!!!!!!!!!!!! Веднъж стомна за вода, втори път стомна за вода, на третия стомната се счупила….