С детски усмивки и въображение „Млад планинар“ – Петрич стартира инициативите за „Деня на Земята“

5
895

Сдружение „Млад планинар“ – Петрич за трета поредна година стартира инициативите си, посветени на „Деня на Земята“. Празнично-образователната програма започна с децата от групите „Слънце“ и „Детелина“ на Детска градина №2 „ Здравец“.

Така най-малките участници в тазгодишната програма вече знаят да „МИСЛЯТ ГЛОБАЛНО И ДА ДЕЙСТВАТ ЛОКАЛНО“. За старта на инициативите съдействаха директорът на детската градина Христина Гюрова и екипът на градината. Децата с желание, усмивки и въображение се включиха в програмата.

Тържеството по случай „Деня на Земята“ ще се проведе на 20 април (петък), пред паметника на Антон Попов срещу сградата на Общинска администрация – Петрич. Събитието протича под мотото „Мисли глобално, действай локално“, като част от световната  инициатива „Да спрем замърсяването с пластмаси“. Тържеството се организира от  Сдружение „Млад планинар” съвместно с  Дирекция на Природен парк „Беласица“, „Бела Екстрийм“, и с подкрепата на Община Петрич. Официалното откриване на събитието е в 10:00 часа на 20 април в залата на Общинска администрация – Петрич, където ще бъде открита и изложба на черноморските обитатели, подходяща и за незрящи – „Изложба в обем – възприятие чрез допир. Животните на Черно море”.

Празничният ден ще бъде отбелязан с редица инициативи.

Празнично-образователната програма ще започне в 10:15 часа с „Детска работилница”, която ще бъде разположена пред паметника на Антон Попов.

От 10:30 часа ще бъде поставено началото на състезание по приложно колоездене, което ще премине под ръководството на екипа от експерти от „Белла Екстрийм“.

Част от инициативата е отбелязването на „Деня на Земята –  2018 г.“ в село Марикостиново. Празненството е с начален час 13:30 на 18 април (сряда), а мястото – градинката в центъра на селото. Инициативата   се осъществява съвместно със Сдружение „Бъдеще за Марикостиново“.

На 17 април (вторник) от 10:00 часа Сдружение „Млад планинар“ гостува в IV ОУ „Христо Смирненски“ – град Петрич. На 19 април (четвъртък) „Деня на Земята“ ще бъде отбелязан и в град Сандански съвместно с Археологически музей – Сандански.

На 22 април (неделя) ще бъде осъществен за трета поредна година и велопоходът до местността Рупите, организиран от „Бела Екстрийм“ съвместно с „Млад планинар“ с начален час 9:00 часа от паркинга на магазин „Лидъл“.

 

 

 

СПОДЕЛИ

5 КОМЕНТАРА