С приета „на пожар“ декларация ИБ на БСП – Петрич се обяви против членството на Димитър Атанасов в соцпартията

23
1559

На спешно организирано в късния следобед в петък заседание Изпълнителното бюро на БСП – Петрич е приело декларация срещу приемането отново в редиците на партията на Димитър Атанасов, който преди няколко години оглавяваше социалистите в общината, а доскоро бе общински и областен председател на АБВ. Както стана известно, от област Благоевград и още няколко области започна вливането на АБВ в редиците на БСП. Един от инициаторите на това обединение е Атанасов, който миналата седмица заяви от ефира на местната кабелна телевизия БАЦ, че в понеделник, 23 април, ще подаде молбата си за членство в БСП.

Заседанието в петък е било свикано „на пожар“, явно за да бъде изпреварен Атанасов. „Предвидихме и очаквахме такива действия от страна на ръководството на БСП – Петрич, особено след поста във фейсбук на общинския съветник Димитър Капитанов, насочен срещу Атанасов. Действията на тези хора са предвидими“, заявиха членове и на АБВ – Петрич, и на БСП – Петрич.

Изпълнителното бюро е било свикано от председателя Йорданка Атанасова. На заседанието са присъствали Димитър Капитанов, бивши лидери на БСП – Петрич, бивши общински съветници, както и няколко секретаря на основни партийни организации. Самото заседание е продължило около 25 минути, изказали са се трима. Бивш общински председател на БСП е заявил своето категорично „против“ приемането на Атанасов. Бивш общински съветник е предложил да бъде извикан и Атанасов, след като се обсъжда въпроса за неговото членство.

Декларацията срещу приемането на Димитър Атанасов в БСП ще бъде изпратена до централното ръководство на БСП и националния лидер Корнелия Нинова.

Горещите въпроси след спешно проведеното заседание са:  какъв ще бъде отговорът на Нинова и оглавяваното от нея ръководство, и дали въпреки декларацията Атанасов в понеделник наистина ще подаде молба за членство в БСП? И в коя организация?

СПОДЕЛИ

23 КОМЕНТАРА

  1. Great Website, Preserve the wonderful job. Thanks!|
    [url=http://www.theconservatarianreview.com/Monaco-40-Goalkeeper-Loic-Badiashile-p-9944]Maglia Monaco Poco Prezzo[/url]