Ученици от СУ „Н. Вапцаров“ – Петрич изпълниха възстановка на събитията, донесли Свободата на България

0
998

Днес градът посреща факела Световния пробег на мира

Пред паметника на загиналите за България в Петрич ученици от СУ „Никола Вапцаров” влязоха в ролята на националните герои, донесли с цената на саможертвата свободата на родината. Те изпълниха възстановка на знаменателния момент – подписването на Санстефанския мирен договор през 1878 г, и впечатлиха присъстващите на празника. Отлично избраните сценични костюми, емоцията на лицата на учениците, и българският трикольор в ръцете им накараха всички да почувстват силата и величието на българския народ.

Минута мълчание и падане на колене, празнична заря и полагане на цветя и венци пред паметник „Загинали за Родината”, съпроводиха честването в Петрич на Националния празник – 140 години от Освобождението на България от турско робство.

Проявите, посветени на българската Свобода, продължават и днес – 03.03.2018 г. В 10.00 часа в Исторически музей – Петрич ще бъде открита фотодокументална изложба, а от 11.30 ч на градския площад започва празничен концерт под надслов „С песен за България”. Участие ще вземат певчески колективи от община Петрич. В деня на Националния празник, Петрич ще посрещне и факела на Световния пробег на мира. Това ще стане в 12.45 ч. на градския площад.

СПОДЕЛИ